Nagyvilág

Halálos gázolás Párizsnál: drogozott a sofőr

Hétfőn este egy férfi szándékosan hajtott autójával egy pizzéria teraszára a Párizs közelében található Sept-Sorts falujában. Egy 13 éves kislány életét vesztette, tizenhárman pedig megsebesültek. Öt embernek súlyos az állapota.

Az AFP kedd reggel bírósági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a letartóztatott sofőr szervezetében jelentős mennyiségű kábítószert találtak, ugyanakkor a terrortámadás lehetőségét kizárták.

Kétség nem fér hozzá, hogy a jármű vezetője szándékosan cselekedett. A nyomozás jelenlegi állása szerint viszont semmi nem utal rá, hogy terrorizmus állna az eset hátterében

– fogalmazott Pierre-Henry Brandet, a francia belügyminisztérium szóvivője. Hozzátette, hogy a férfit a kiérkező rendőrök azonnal előállították, ő pedig nem tanúsított ellenállást.

Egy szemtanú elmondása szerint a gázoláskor megközelítőleg húszan tartózkodtak a pizzéria teraszán, a sofőr mindenkit elütött. Állítólag vissza akart tolatni, de néhány bátor fiatalember megakadályozta ebben.

Az elkövető 1985-ben született és idáig ismeretlen volt a hatóságok számára. Egy BMW-vel volt, és meg akarta ölni magát. A járműben fegyvert és robbanószert sem találtak.

Emmanuel Macron a Twitter-oldalán tett említést az esetről.

Ma este az áldozatokra és a hozzátartozóikra gondolok. Köszönöm a rendőrség gyors reagálását és segítségét

– írta a francia elnök.

(Le Figaro, kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik