Nagyvilág

Ki lehet venni éjszakára Donald Trump szülőházát

Beköltözhetnek Donald Trump New York-i szülőházába az amerikai elnök rajongói, ha fizetnek 725 dollárt (188 ezer forintot) egy éjszakáért.

Ennyi pénzért akár húsz ember is elfér az öt hálószobás családi házban, amelyet az elnök apja, Fred Trump építtetett 1940-ben New York Queens városrészében, a csendes és elegáns Jamaica Estate negyedben neo-Tudor stílusban.

Az 1946-os születésű Trump életének mindössze első néhány évét töltötte a favázas szerkezetű házban, 1951-ben a család elköltözött egy másik, kolonnádos házba, amelyet ugyancsak az apa építtetett nem sokkal távolabb.

Az AirBnb szállásajánló portálon szerdán megjelent hirdetés szerint “nem sok minden változott a házban azóta, hogy Trumpék itt laktak”. Az ajánló “egyedülálló és rendkívüli lehetőségnek” nevezi, hogy ki lehet bérelni egy hivatalban lévő amerikai elnök (egykori) házát.

A ház halljában a bérlőket az elnök életnagyságú papírmasé mása fogadja, amely az ajánló szerint “kiváló társaság ahhoz, hogy az ember éjszakába nyúlóan nézze a Fox News-t”. A lakók Twitteren követhetik az elnök üzeneteit, és a kábeltévén nézhetik ugyanazokat a tévéműsorokat, amelyeket az elnök is.

Gyerekkora első éveinek helyszínéből nem az elnök csinál üzletet, hanem egy ingatlanbefektető, amely Trump elnökké választása után rögtön fantáziát látott a családi házban.

Donald Trump gyerekkori házát egy nyolc éve ott lakó vendéglős adta el egy befektetőnek a politikus-üzletember tavaly novemberi választási győzelme után. A befektető idén márciusban 2,14 millió dollárt eladta az ingatlant egy kínai üzletasszonynak, de visszabérelte tőle, és most a szálláskereső portálon hirdeti kibérlésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik