Nagyvilág

Donald Trump naponta kétszer kap titkos dossziékat, amikben nem fogod elhinni, hogy mit közölnek vele

Titkosszolgálati jelentések? Számok? Adatok? Varázsigék? Egyik sem!

Donald Trumpról sok dolgot el lehet mondani, de azt nem, hogy ne lenne sikeres abban, amit csinál.

Ehhez persze nem kell jó embernek lennie, pláne nem okosnak. Azt viszont valószínűleg tapasztalatból tudja, hogyan kell leráznia magáról a negatív híreket, olykor a kemény kritikákat. Az üzleti életben ez szinte elengedhetetlen, ugyanis, ha valaki nem így tesz, azt rövid időn belül eltapossák. Az egyik ilyen gyakorlat, hogy kizárjuk a rossz híreket, a negatív gondolatokat és csak arra koncentrálunk, ami jó, ami örömet és boldogságot okoz az életben.

Pontosan ezt csinálja, vagyis gyakorlatilag buborékba zárja magát az Egyesült Államok elnöke is, aki, mint kiderült, naponta két titkos dossziét is kap, amelyekben csak és kizárólag jó hírek vannak.

Fehér házi források árulták el, hogy a Trump-adminisztráció kezdete óta az elnök 9:30-kor, majd délután 16:30-kor olyan mappákat kap, amelyekben csak jó hírek vannak róla és a kormányáról. A beszámolók szerint ezek a jelentések nem rövidek, többnyire 20-25 oldalból állnak.

Trump lélekerősítője pozitív interjúkból, jó fotókból, dicsérő nyilatkozatokból és természetesen fanatikus tweetekből tevődnek össze.

Hogy ez mennyire az elnök saját igénye, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy maga a fehér házi forrás is úgy hivatkozik a napi jelentésekre, mint “propagandadokumentumokra”.

Vice

Ajánlott videó

Olvasói sztorik