Nagyvilág

Rejtélyes húsevő lények rágták véresre egy fiatal lábát egy ausztrál tengerparton – Fotó

A hátborzongató eset az ausztráliai Brightonban, a Dendy Street partszakaszon történt. A vízbe azért ment be a mindössze 16 éves fiatal, Sam Kanizay, mert egy focimeccs után meg akart mártózni, hogy felfrissítse magát.

A fiatal fiú az eset után viccesen megjegyezte:

Nem gondoltam volna, hogy valami fel fog falni, ha belemegyek a vízbe.

Márpedig gyakorlatilag ez történt, ugyanis amikor a fiú fél óra fürdőzés után kijött a partra, rettenetes látvány tárult elé. Így néztek ki a lábai:

Fotó: Techly.com

A fiú ezután hazament, de a vérzés később sem akart csillapodni, ezért Sam édesapja úgy döntött, hogy kórházba viszi a gyermekét. Kiderült, hogy a fiatal lábai nem vágástól, vagy seb miatt vérzik, hanem apró lyukakból, amelyek egészen a bőre mélyebb rétegéig érnek. Sam a kórházban kapott antibiotikumot, majd elszállították egy másik intézménybe, ahol több tesztet is elvégeztek rajta.

A vizsgálatokból kiderült, hogy a fiú lábát úgynevezett tengeri tetvek támadták meg, amelyek többnyire éjszaka aktívak. A szakértők szerint ezek a lények képesek halott tengeri lényeket akár órák alatt teljesen eltüntetni.

Jeff Weir, biológus már szenvedett hasonló sérüléseket, szerinte a fiú lábát apró rákok támadták meg, amelyek beették magukat teljesen a bőr alatti rétegekbe.

Akárhogy is, a fiú kezelése bevált, mivel sikerült megállítani a folyamatos vérzést és az orvosok szerint nem lesz maradandó károsodás a lábában.

A fiú apja, Jarrod később visszament az említett szakaszra, ahol egy adag vörös hússal sikerült befognia apró lényeket, amelyek szerinte felelősek a fia sérüléseiért. Íme, a felvétel:

Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik