Nagyvilág

Orosz diplomata: Átláthatóak voltak a tárgyalások Trump tanácsadójával

A Michael Flynn korábbi amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadóval folytatott tárgyalások teljes mértékben átláthatóan zajlottak és az orosz-amerikai együttműködésre összpontosítottak – mondta el egy orosz televízióműsorban szombaton Szergej Kiszljak volt washingtoni orosz nagykövet.

Csak a legegyszerűbb dolgokról beszéltünk, de a kommunikáció teljesen korrekt, nyugodt és átlátható volt. Legalábbis mi nem titkoltunk semmit,

mondta Kiszljak.

Több olyan kérdés van, amelyben fontos lenne, hogy Oroszország és az Egyesült Államok együttműködjön. A legfontosabb ezek között a terrorizmus, és ez volt az egyik dolog, amelyről beszéltünk.

Szergej Kiszljak washingtoni megbizatása júliusban lejárt, de a volt nagykövet továbbra is kulcsfigurája annak a vizsgálatnak, amely azt hivatott feltárni, hogy beavatkozott-e Moszkva a tavaly novemberi amerikai választásokba, és segítette-e Donald Trumpot, hogy győzzön az elnökválasztáson, illetve, hogy az elnök és csapata tudott-e minderről és együttműködött-e Moszkvával.

Michael Flynnek februárban, mintegy három héttel nemzetbiztonsági főtanácsadói kinevezése után kellett távoznia posztjáról, mert kiderült, hogy nem adott megfelelően számot találkozásairól az orosz nagykövettel, és félrevezette Mike Pence alelnököt a találkozókkal kapcsolatban.

(MTI, fotó: Michael Flynn, via Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik