Nagyvilág

Élvezettel nézte végig 3 éves lánya gyilkosának nyilvános kivégzését az apuka

Allah, és az ő törvényeinek győzelmeként értékelte, ahogy egy AK-47-essel agyonlőtték a lányát megerőszakoló és megölő férfit.

Ahogy arról a héten már beszámoltunk, több ezer ember előtt, a nyílt utcán végeztek ki egy 41 éves férfit Jemen fővárosában, miután bűnösnek találták egy hároméves kislány megerőszakolásában és megölésében. A tömegben ott voltak a kislány szülei is. Az apa most a Daily Mailnek nyilatkozott arról, milyen érzés volt végignézni, ahogy egy egyenruhás közvetlenül közelről agyonlövi lánya gyilkosát.

„Olyan, mintha újjászülettem volna. Ez életem első napja. Most már megkönnyebbültem” – mondta el a brit lapnak Yahya Almatari. A férfi elmondta, élvezettel és megkönnyebbüléssel nézte végig a marokkói származású Muhammad al Maghrabi kivégzését.

Almatri közölte: a büntetés végrehajtásával érvényesült Allah igazságszolgáltatása, és azt az iszlám törvénykezés, a Sharia győzelmeként értékelte.  „Feleségemmel, Jamileh-el együtt nagyon hálásak vagyunk istennek” – tette hozzá az apuka. Aki a kivégzés után férfi rokonaival végre eltemethette lányát.

A férfi büntetéséről döntő iszlám bíróság eredetileg csak száz korbácsütésre ítélte a férfit, mert bűnösnek vallotta magát a hároméves Rana Almatari megölésében és megerőszakolásában. A halálbüntetésről csak azután döntött egy bíró, hogy az országosan ismertté vált eset óriási felháborodást okozott, és az emberek példás büntetés kiszabását kezdték el követelni.

Al Maghrabit két nappal a kislány megölése után tartóztatták le a helyi hatóságok a jemeni fővárosban. A férfi Almatariék egyik közeli szomszédja volt, és személyesen ismerte a családot. A kislányt június 25-én az utcáról rabolt el, majd abba a házba vitte, ahol szüleivel élt. Al Maghrabi megerőszakolta, majd puszta kézzel megfojtotta a lányt, majd újra megerőszakolta. A holttesttől egy mecset közelében szabadult meg.

A férfit – akire a beszámolók szerint saját szülei hívták ki a rendőröket – végül Szanaa egyik nagy terén, majdnem tízezer ember előtt végezték ki. Az országos televízióban is közvetített kivégzést egy egyenruhás hajtotta végre, aki egy AK-47-es gépkarabéllyal ötször hátba lőtte a hasra fektetett elítéltet, aki azonnal meghalt.

(Figyelem: az alábbi videót csak felnőtt, erős idegzetű olvasóink nézzék meg)

A kivégzés után a lány családjának férfi tagjai elmentek a gyermek holttestéért a hullaházba, majd eltemették. A temetést azért csak most tartották meg, mert a család megfogadta, csak azután helyezik örök nyugalomra, ha gyilkosa már nem él.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jahja Arhab

Ajánlott videó

Olvasói sztorik