Nagyvilág

Lövöldözés tört ki egy moszkvai bíróságnál

Négyen is meghalhattak abban a lövöldözésben, ami Moszkvában történt egy bíróságon. Egy sorozatgyilkos banda tárgyalásán elvették az őrök fegyvereit és túszokat ejtettek.

Hárman meghaltak és ketten megsérültek abban a lövöldözésben, ami Oroszország fővárosában, Moszkvában történt egy bíróságon – jelentette az AP hírügynökség.

A Szabad Európa Rádió úgy tudja (orosz hírügynökségi jelentések alapján), hogy a moszkvai regionális bíróság épületében történt a fegyveres incidens. Az épületet kiürítették. A bentről kimenekült ügyvédek és bírók is beszéltek sérültekről, a RIA Novosztyinak egy ügyvéd azt mondta, mintegy 20 lövést hallott. Ő egy 45 éves őrt és egy 40 éves bírósági dolgozót látott sérülten.

Az Independent szerint négy halottja is van az esetnek, bár a BBC News csak egyről tud.

Úgy tudni, épp 9 közép-ázsiai férfi emberölési pere zajlott, amikor kitört a lövöldözés. Valószínűleg a vádlottak rárontottak őreikre és megszerezték fegyvereiket, majd túszokat ejtettek. Azért álltak bíróság elé, mert autósokat raboltak le és öltek meg sorozatban. Több mint tucatnyi áldozatuk volt, zömüket fejbe lőtték. Módszereik miatt a számítógépes játék után Grand Theft Auto bandának nevezték őket a sajtóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik