Nagyvilág

Terrortámadás Kabulban

Támadást intéztek fegyveresek hétfőn Kabulban egy rendőrségi épületegyüttes és az iraki nagykövetség ellen – közölték afgán biztonsági tisztviselők. Beszámolók szerint előbb egy merénylő robbantotta fel magát a diplomáciai képviselet bejáratánál, majd öt fegyveres behatolt a nagykövetség épületébe. Más források állítása szerint több robbanás is volt, és két fegyveres próbált meg benyomulni az épületbe.

A támadást követően a rendőrség elitalakulatának járművei és mentőautók száguldottak a helyszínre. Biztonsági források azt közölték, hogy a térség fegyverropogástól hangos.

Egyelőre nem világos, hogy mi volt a támadás célpontja. A rendőrség a helyszínen arról számolt be, hogy a fegyveresek a főváros üzleti negyedében található iraki nagykövetségen próbálnak megbújni. Az épületből füst gomolyog. Az afgán belügyminisztérium megerősítette a robbanások tényét, de nem közölte a támadás célpontját.

A kabuli kórház egy orvosa elmondta, hogy hozzájuk eddig egy sebesült érkezett.

A támadás egy héttel azt követően történt, hogy egy kormányzati dolgozók ellen elkövetett öngyilkos támadásban 35 ember halt meg Kabulban. A merénylet elkövetését akkor a tálib szélsőségesek vállalták.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik