Nagyvilág

5 év börtönt kapott, mert ledobott két kutyát a negyedikről

A talált kutyusok gazdijának adta ki magát, majd egy chicagói kórház parkolóházáról a mélybe dobta őket.

Öt évig tartó börtönbüntetésre ítéltek Chicagóban egy 23 éves férfit, amiért négyemeletnyi magasságból ledobott két uszkárt, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe – jelentette a helyi sajtó. Edward Hanania bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott súlyos állatkínzás vádjában. Büntetését pénteken hirdették ki.

A férfi még május 20-án hajította le a két kutyust a chicagói Advocate Christ Medical Center parkolóházának tetejéről. Az ebek azután kerültek hozzá, hogy elszöktek otthonukból, és Hanania egy facebookos hirdetésre reagálva a gazdájuknak adta ki magát.

Miután kifizette a becsületes megtalálónak járó díjat, a két kutyát az autójába rakta, majd egyenesen a kórházhoz hajtott. A Chicago Tribune cikke szerint a kórház biztonsági kamerái felvették, ahogy Hanania megáll autójával a parkolóház tetején, kiszáll autójából, lehajítja a két fehér kutyát, majd gyorsan elhajt. Az egész nem tartott tovább egy percnél.

A kutyákat egy, az autójához tartó nő találta meg. Egyikük a járdára zuhant, és teljesen mozdulatlanul, levegőért kapkodva feküdt, a másik egy füves területre, és jól láthatóan a lábát törte. A nő azonnal szólt egy biztonsági őrnek, és a kutyákat gyorsan egy állatkórházba szállították.

Egyikük, a négyéves Güero útközben meghalt. A másik, a 14 hónapos Angel a súlyos lábtörést szenvedett, és sokkos állapotban volt, amikor beérkeztek vele az állatorvoshoz. Megműtötték, és túlélte az esetet.

Letöltendő börtönt kapott egy állatkínzó
Hat hónapra ítélte a Pécsi Törvényszék.

Hanania büntetését pénteken hirdette ki az ügyével foglalkozó bíró. A férfi az ügyészséggel kötött vádalku értelmében öt év börtönt kapott az állatkínzásért, miután bűnösnek vallotta magát. Hanania azonban hat évig lesz rácsok mögött, mert bűnösnek vallotta magát a feltételes szabadlábra-helyezés feltételeinek megsértése vádjában, ami egy korábbi, a mostani esethez nem kapcsolódó drogüggyel kapcsolatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik