Nagyvilág

Késelés Hamburgban, egy halott, hat sérült

Késes támadás történt pénteken délután a németországi Hamburg Barmbek városrészében. A hamburgi rendőrség közleménye szerint a feltételezett elkövető péntek délután belépett egy szupermarketbe és válogatás nélkül rátámadt egy vásárlóra, aki olyan súlyosan, megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a támadó elmenekült. Szemtanúk riasztották a rendőrséget, a járókelők pedig lefegyverezték a férfit, akit aztán civilruhás rendőrök tartóztattak le.

A rendőrség szerint a férfi menekülés közben, az elhunyt áldozaton kívül, hat embert sebesített meg. Egy 50 éves nő, valamint egy 64 éves, egy 57 éves, egy 56 és egy 19 éves férfi késszúrással ejtett sebesüléseket szenvedett, a feltételezett támadó ártalmatlanítása közben pedig megsebesült egy 35 éves férfi. Valamennyien kórházba kerültek, vannak köztük súlyosan sebesültek is, akiket műteni kellett.

A rendőrség este közölte, hogy a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása folyamatban van. A halálos áldozat a helyszínen talált igazolványok alapján egy 50 éves német állampolgár.

AFP PHOTO / dpa / Paul Weidenbaum / Germany OUT

A Bild című lap azt írta, hogy a támadó machetét használt a támadáshoz. A közlemény szerint a támadót még nem azonosították.

A hamburgi rendőrség azt írta a Twitteren, hogy a támadó biztosan egyedül cselekedett. A Hamburger Morgenpost szerint a hatóságok nem zárják ki a terrorcselekmény lehetőségét sem.

(MTI, Zeit, kiemelt kép: AFP PHOTO / dpa / Paul Weidenbaum / Germany OUT)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik