Nagyvilág

Elhunyt a halálos beteg kisfiú, Charlie Gard

Elhunyt a 11 hónapos, halálos beteg Charlie Gard, akinek szülei öt hónapos jogi harcot folytattak azért, hogy Nagy-Britanniából átszállíthassák az Amerikai Egyesült Államokba egy kísérleti kezelésre. Charlie egy, az izmok és más szervek elsorvadásával járó, ritka betegséggel (MDDS) született, brit orvosai szerint semmi biztosíték nem volt arra, hogy a kezelés javított volna az állapotán, de fennállt volna az esély, hogy még nagyobb fájdalmakat okozzon a kisfiúnak.

Connie Yates és Chris Gard a héten adták fel a jogi küzdelmet, mert Charlie betegsége annyira előrehaladt, hogy nem lett volna értelme elkezdeni a kezeléseket. Egy szerdai tárgyaláson a bíró úgy döntött, hogy ha a szülők nem tudnak megállapodni a kórházzal, és nem biztosítják a gyermek intenzív ellátását a hospice otthonban, Charlie lélegeztetését csütörtökön déltől le lehet állítani, mert ez szolgálja legjobban a kisfiú érdekét.

A szülők végül zárt ajtók mögött állapodtak meg a kórházzal arról, hogy Charlie-t elviszik egy gyermek hospice otthonban, ahol néhány órát eltölthetnek vele, mielőtt leveszik a lélegeztetőgépről.

(Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik