Nagyvilág

Gyűlölködő állatvédők miatt ölhette meg magát a spanyol vadászlány

Az élete annyira természetes részének tartotta a vadászatot a 27 éves Melania Capitan, mint a légzést, vagy az alvást. Nem értette az összes online csatornán felé irányuló féktelen gyűlöletet, hiszen semmit sem tett, ami törvénybe ütközött volna.

A fiatal nő holttestét és búcsúüzenetét a hétvégén, az otthonában, egy farmon találták meg a Spanyolország északi részén, fekvő Huescaban. A spanyol vadászok szövetségének elnöke hétfőn beadványt nyújtott be az ügyészségre, mert biztos benne, hogy Capitan halálát azok az állatvédők okozták, akik már két éve folyamatosan, egyre durvább fenyegetésekkel zaklatták a fiatal nőt.

A post shared by Mel Capitan Hunter (@melct24) on Apr 20, 2017 at 1:12pm PDT

A beadvány azt részletezi, hogy Melania a törvény adta jogait gyakorolta, amikor vadászott, míg az állatvédők, akik zaklatták törvényt sértettek. Az eset kapcsán újra megerősödtek azok a hangok Spanyolországban, amik szerint a törvénynek sokkal szigorúbban kellene kezelnie az online zaklatást, mégpedig úgy, hogy a gyűlölet-bűncselekmények közé sorolja azt.

Melania Capitan az után vált támadások célpontjává, hogy elkezdett magáról vadászat közben készült képeket posztolni az Instagramon. Egy ideig próbált észérvekkel hatni a gyűlölködőkre. Azt mondta mindenki másképp éli az életét, vannak, akik csak salátát esznek, de ettől még nem válnak gyilkossá azok, akik húst is fogyasztanak. Nem járt sikerrel.

A post shared by Mel Capitan Hunter (@melct24) on Mar 27, 2017 at 12:38pm PDT

Olyan üzeneteket kapott, amikben azzal fenyegették, hogy golyót repítenek a homlokába, vagy úgy megverik, hogy hónapokig kómában lesz. Capitan májusban nyilatkozott utoljára egy spanyol lapnak. Elmondta, hogy bár 2015 óta kap negatív kommenteket, az utóbbi időben kezd egyre kezelhetetlenebbé válni a helyzet. Bár tett feljelentést a halálos fenyegetések miatt, a rendőrség a legkisebb eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert nem tudták megállapítani, kik küldték a lánynak a durva üzeneteket.

(via The Sun)

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik