Nagyvilág

Láncfűrészes támadó sebesített meg öt embert Svájcban

Hétfőn délelőtt a német határhoz közeli svájci városban, Schaffhausenben arról értesítették a rendőrséget, hogy egy biztosító irodájában egy férfi láncfűrésszel sebesített meg embereket. Az öt áldozat közül ketten súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A feltételezett elkövető, az 51 éves Franz Wrousis elmenekült a helyszínről és a rendőrség hétfő délutáni tájékoztatása szerint valószínűleg a települést övező erdőkben bújkál. A hatóságok felhívták a lakosság figyelmét, hogy ha Wrousis beszorítva érzi magát, agresszívan reagálhat, ráadásul még mindig nála lehet a láncfűrész és azt sem lehet kizárni, hogy nincs nála más fegyver.

Az Independent korábban azt írta:

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt, mondta el egy rendőrségi szóvivő, aki tudatta, hogy a rendőrséget 10.39 órakor értesítették, és több tucat rendőr- és mentőautó vonult ki a helyszínre.

A schaffhauseni rendőrség képet közölt a Franz Wrousisról, aki 190 cm magas, kopaszodó, ápolatlan férfi. Korábban köröztek egy fehér Volkswagen Caddy típusú autót is, azt azonban időközben megtalálták.

A rendőrség rögtön nagy erőkkel elkezdte keresni a tettest, emiatt a bűntény környékét lezárták és házról házra jártak. A lezárást azóta feloldották, de továbbra is készenlétben vannak a rendőrök és a mentők is.

Cikkünk frissül az új részletekkel.

(BBC, Reuters, Daily Mail, Spiegel)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik