Nagyvilág

Bűnösnek találták gyilkosság vádjában a nőt, akinek ügyében egy papagáj volt a szemtanú

Bűnösnek találták gyilkosság vádjában azt a 49 éves, michigani nőt, akinek ügyében egy papagáj volt a szemtanú. Glenna Duram ötször lőtte meg a férjét, a 46 éves Martin Duram-et, még 2015 májusában. Az asszony magával is végezni akart, ezért fejbe lőtte magát, de nem halt bele a lövésbe, sőt, később teljesen felépült.

A nő azt mondta a rendőröknek, hogy betörők jártak a házukban, azok ölték meg férjét, és lőtték fejbe őt is. A nyomozóknak több körülmény miatt is gyanús volt a történet: a gyilkos fegyver a család tulajdonában volt, Martin Duram testén öt lőtt seb volt, míg az asszonyon csak egy, és Glenna három búcsúüzenetet is hagyott. A nő azonban következetesen tagadta bűnösségét, más szemtanú pedig nem akadt.

Egészen addig, amíg az ügyészségen be nem jelentkezett Christina Keller, Martin Duram exfelesége. A gyilkosság után hozzá került Bud, volt férje papagája. A hangutánzó madár egy mondatot ismételgetett:

Don’t f***ing shoot! (Ne lőj, b***d meg!)

A madár, Glenna és Martin Duram hangján egy durva veszekedést is ismételgetett. Keller, és Martin Duram szülei biztosak voltak benne, hogy Bud gazdája életének utolsó perceit idézi fel újra és újra. Szerették volna a papagájt koronatanúként szembeállítani Glennával, de ilyesmire még sohasem volt példa.

Később szakértők is úgy nyilatkoztak, hogy bár Bud előadása valóban meggyőzően hangzik, hiba lenne erre alapozni egy olyan súlyos ügy megítélését, mint a gyilkosság. A bíróság végül nem is vette figyelembe Bud vallomását, Glennát anélkül is bűnösnek találták. A nő ügyében augusztus 28-án hirdetnek ítéletet.

(via Time, Fox)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik