Nagyvilág

Véletlenül saját társukat lőtték agyon a fegyveres rablók

Egy raktárt próbáltak kirabolni, de a sötétben tévedésből egyik társukat ölték meg a zimbabwei bűnözők.

Kínos véget ért egy elfuserált rablási kísérlet a zimbabwei Banket városában, miután a maszkos rablók véletlenül egyik saját társukat lőtték agyon egy sötét raktárban – jelentette csütörtökön a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint az öt rabló előbb késekkel és bozótvágókkal támadt a mezőgazdasági központ őreire, majd egyikük véletlenül lelőtte bűntársát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A négy rabló a hiba felfedezése után gyorsan elmenekült, a helyszínen hagyva meghalt társukat. Az esetről szóló beszámolók arról nem tesznek említést, hogy a rablók végül zsákmányoltak-e valamit. És arról sem, hogy az őrök milyen sérüléseket szenvedtek a támadásban.

A rendőrségnek egyelőre nem sikerült azonosítania a halott rablót. A hatóságok arra kérték azokat a helyi lakosokat, akiknek eltűnt egy 30-35 év közötti hozzátartója, hogy látogassanak el a városi hullaházba, hátha azonosítani tudják a szerencsétlenül járt bűnözőt. Közben a rendőrség nagy erőkkel keresi a négy elmenekült rablót is.

Zimbabwéban az elmúlt hónapokban egyre nagyobb gondot okoznak a megszaporodott fegyveres rablások. A bűnözők leginkább olyan emberek otthonaira támadnak, akik nagyobb összegeket tartanak házaikban. Főleg üzletembereket, akik nem akarják bankokra bízni bevételeiket. A rablók általában követik áldozataikat, akikre akkor támadnak rá, amikor hazaérkezve kinyitják a kaput.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik