Nagyvilág

Végig kellett hallgatnia, ahogy halálra késelik a nejét

Amikor reggel munkába menet megcsókolta a feleségét, Nikkit, a brit Daniel Cross még nem tudta, hogy az éjszakájuk rémálomba fog fordulni – írja a The Sun.

Az üzletember párját egy skizofrén támadó késelte halálra, miután betört a házukba. Marcin Porczynski ezek után a házaspár két gyermekét is megpróbálta elrabolni. A tragédia 2015 szeptemberében történt, a részletekről a férj most beszélt először nyilvánosan.

Daniel több mint 300 kilométerre volt otthonától üzleti úton, így nem tudott segíteni a családjának. Helyette végig telefonkapcsolatban volt a 37 éves Nikkivel, aki hiába sikoltozott és könyörgött az életéért, halálos szúrást kapott. A férj végighallgatta a borzalmakat, sőt azt is, ahogy 5 éves kisfiuk a halott anyja mellett sír.

Daniel szerint neje egy hangos durranásra lett figyelmes, majd hatalmasat sikoltott. Egy férfi jelent meg a házukban. Próbálta elküldeni, majd megnyugtatni a támadót, végül könyörgött az életéért. Közben a férj igyekezett tárcsázni a rendőrséget.

Hallottam, ahogy Nikki sír és mondja: engedje, hogy segítsek magának, nem kell ezt tennie. Aztán hallottam, ahogy sikolt, az életéért könyörög, majd csend. Tudtam, hogy valami szörnyűség történt, kicsúszott a lábam alól a talaj

– emlékezett vissza Daniel. A férfit álmából ébresztette fel a felesége egy üzenettel: azonnal hívja, amint tudja, mert egy férfi ólálkodik a London melletti, Hemel ­Hempstead-i otthonuk körül és a kocsijukat rugdossa. Nikki kihívta a rendőröket, akik el is kapták a fickót, de később elengedték. Porczynski visszament a házhoz és megölte az asszonyt.

Daniel a bátyját tárcsázta, hogy menjen a helyszínre, a gyilkos közben megpróbálta elrabolni a gyerekeket. Ezt már sikerült megakadályoznia.

Marcin Porczynski alig egy évvel a gyilkosság előtt érkezett Lengyelországból. A bűncselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba helyezték, de kiderült, hogy nem sokkal korábban paranoid skizofréniával diagnosztizálták. Végül nem gyilkosságot állapított meg ügyében a bíróság, hanem beszámíthatatlan állapotban elkövetett emberölést.

A gyászoló férjnek sok álmatlan éjszakájába került, míg feldolgozta a történteket. A pár ismerősei szerint kevés boldogabb házasságról tudtak, mint az övék.

Nikki mindenkinek fényt hozott az életébe. Ha valakinek gondja volt, mindig volt hozzá egy kedves szava. Mindenki szerette őt

– mondta Daniel, aki gondolt az öngyilkosságra is, de a gyermekek miatt ezt hamar elkergette magától. Végül abban talált megnyugvást, hogy hasonló sorsú családoknak ad tanácsot egy áldozatsegítő programban, jótékonykodik és adománygyűjtést szervez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik