Nagyvilág

Trump: Az oroszok beavatkozhattak az elnökválasztásba

Az Egyesült Államok Lengyelországgal együtt dolgozik azon, hogyan kezeljék Oroszország destabilizáló viselkedését – jelentette ki Andrzej Duda lengyel államfővel közösen tartott varsói sajtótájékoztatóján Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

Trump megérkezett Varsóba
Az amerikai elnök a lengyel fővárosban kétoldalú tárgyalásokat folytat, majd részt vesz a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozóján.

Trump szerint régóta időszerű lenne már, hogy a NATO tagállamai eleget tegyenek a szövetségen belüli pénzügyi kötelezettségeiknek, megfelelő összeget fordítsanak honvédelemre.

Az amerikai elnök Észak-Koreára is kitért, és kijelentette: a világ országainak nyilvánosan meg kell mutatniuk, hogy Phenjan “nagyon, nagyon rossz viselkedése” nem marad következmények nélkül.

Nagyon keményen szembe fogunk szállni az észak-koreai fenyegetéssel

– hangsúlyozta Donald Trump, aki a sajtótájékoztató előtt kétoldalú találkozót tartott Dudával.

Már semmi sincs kizárva: Trump nekimehet Észak-Koreának
A diktatúra szerdán újabb interkontinentális rakétát lőtt fel, amely becslések szerint az első olyan példány volt, amely elérhette volna a kontinentális Egyesült Államokat.

Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy Oroszország és más országok is beavatkozhattak a tavaly novemberi amerikai elnökválasztásba. Trump hozzátette, hogy már évek óta zajlanak hasonló események, és Obamát okolta, miért nem tett semmit, miután információkat szerzett a történtekről.

 

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik