Nagyvilág

Rendőrökre lőttek Spanyolországban

A támadót egy közeli településen elfogták.

Rendőröket sebesítettek meg lőfegyverrel a kelet-spanyolországi Gavá településen csütörtökön délután. Az elkövetőt elfogták.

A támadó a Barcelonától 20 kilométerre lévő kisváros ravatalozójánál lőtt meg egy 50 és egy 62 éves rendőrt. Egyiküket a térdén, a másikat a nyakán találta el a golyó, az ő sérülése súlyos. A támadó is megsérült, az egyik rendőr lövése eltalálta.

A lövöldöző akkor nyitott tüzet a rendőrökre, amikor igazoltatni akarták. Egy zöld Alfa Romeóval menekült a helyszínről. Az autót a közeli Sitges településen találták meg, az elkövetőt pedig a szomszédos Canyelles egy lakóházában, amit percek alatt körülzártak, a férfit pedig elfogták.

Az El Periodico katalán lap szerint a támadás összefüggésbe hozható egy korábbi gyilkossággal. Hétfőn találták meg egy 63 éves lelőtt férfi holttestét a tengerparti üdülőfalu, Miami Playa egyik lakásában. Épp az áldozat volt abban a ravatalozóban, amelynél a lövöldözés történt. A hatóságok szerint az esetnek a szervezett bűnözéshez lehet köze. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik