Nagyvilág

Terroristák lophattak egy portugál állami fegyverraktárból

A portugál hatóságok nemzetközi terroristákat és fegyvercsempészeket gyanítanak egy állami fegyverraktárból “nagyon hozzáértően” elkövetett múlt heti lopás hátterében – közölte a portugál főügyész hivatala kedden. A hatóság szerint ezek a feltételezések a nyomozás kiterjesztésére sarkallták az ügyészséget, amely kézigránátok, 9 milliméteres lőszerek és feltehetően egyéb fegyverek eltűnését vizsgálja a létesítményből.

A portugál hadsereg eddig nem tette közzé a Lisszabontól 100 kilométerre északra fekvő Tancos légitámaszpontról múlt szerdán eltűnt harci eszközök teljes listáját. Azeredo Lopes nemzetvédelmi miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy a lopást “nagyon hozzáértően” követték el. Úgy tudni, a bűnözők rést vágtak a támaszpontot körülvevő kerítésen. A tárcavezető hozzátette: a lopásról értesítették Portugália európai uniós és NATO-partnereit is.

Az ügyben vizsgálatot folytató ügyészt a rendőrség, a katonai rendészet nyomozói és az állami terrorelhárítási egység támogatja munkájában – derült ki a főügyész hivatalának közléséből. A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás titkosságát előíró törvényekre hivatkozva egyéb részletet nem kívánnak közzétenni az ügyről.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik