Nagyvilág

Barbár és részeg fiatalok zúznak egy horvát szigeten

Ordenáré módon viselkednek az angolok Novaljában, a polgármester nyugtatgatja a felháborodott lakosokat.

Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a horvát város honlapján kért elnézést a lakosoktól egyes turisták “barbár” viselkedése miatt – jelentette a horvát sajtó a hétvégén. A horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen már hetek óta rengeteg fiatal bulizik. Az ittas, félmeztelen és bedrogozott turisták miatt a helyiek már többször is panaszt tettek.

A fiatalok törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak, és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe – mondták.

Novalja polgármestere levelében azt írta: elkeseredett és szomorú a barbár és kulturálatlan fiatalok viselkedése miatt. Dabo külön kiemelte az angol fiatalokat, akiknek szerinte nagyon magas a fizetőképességük, de ez nem jogosítja fel őket a primitív viselkedésre.

Annak ellenére, hogy rendőrségtől komoly erősítést kaptak a szezonra, továbbá 20 közmunkás, valamint számos biztonsági őr is vigyáz a rendre és tisztaságra, a helyzet továbbra is tarthatatlan. A polgármester így fakadt ki keserűen:

“Kérdezem én, ezek a fiatalok a saját országukban is ilyen vadállat módjára viselkednek, vagy otthon azonnal, szigorú büntetésben részesülnének?”

Végezetül megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a város visszanyerje méltóságát. Az esettel az angol lapok is foglalkoztak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik