Nagyvilág

Trump ámokfutást rendezett a Twitteren

Még a tőle megszokott hangvételnél is durvább bejegyzéseket posztolt csütörtökön az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump.

Reggel az MSNBC televíziócsatorna Morning Joe című népszerű műsorát vetítették éppen, amikor Trump teljesen váratlanul páros lábbal beleszállt Joe Scarborough és Mika Brzezinski műsorvezetőkbe.

Az ingatlanmágnás azt írta, hogy a show gyengén értékelt (nem igaz), rosszul beszélnek róla (ez igaz), majd gúnyneveket akasztott a műsorvezetőkre, akik állítólag három napig könyörögtek neki szilveszter környékén a Mar-a-Lago-i birtokán, hogy csatlakozhassanak hozzá.

Nagyon vérzett a ráncfelvarrástól. Nemet mondtam!

– írta az elnök.

Ezzel olyan szexista megnyilvánulást tett, ami egy átlagembertől sem túl esztétikus, nemhogy a világ vezető hatalmának elnökétől.

Fotó: Europress

A CNN ugyanakkor a helyszíni beszámolókra hivatkozva arról írt, hogy Trump, Scarborough és Brzezinski elvegyültek a vendégek között és privát beszélgetést folytattak.

Mi több, a fotók arról tanúskodnak, hogy vér és kötszer sem volt látható a műsorvezető arcán.

A megalázott Brzezinski higgadt tudott maradni az eset után és nem is olyan burkoltan Trump aprócska kezeire utalva az alábbi fotót tette közzé a Twitteren:

A csatorna a közleményében úgy fogalmazott, szomorú nap ez Amerika számára, amikor az elnök azzal tölti idejét, hogy megalázzon, zaklasson és hazudjon másokról, ahelyett, hogy a munkáját végezné.

A legtökéletesebb reakció eddig talán J. K. Rowlingtól érkezett, a Harry Potter szerzője Abraham Lincolntól idézett:

A balszerencsét a legtöbb ember elviseli. Ha igazán próbára akarjuk tenni egy ember jellemét, adjunk neki hatalmat.

 

(kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik