Nagyvilág

Savval támadtak egy 21. születésnapját ünneplő nőre, és rokonára

Londonban autóztak, amikor egy piros lámpánál egy férfi rájuk dobta a maró anyagot.

Súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett egy születésnapját ünneplő 21 éves nő és 37 unokatestvére, miután maró anyagot dobták rájuk a London keleti részén található Becktonban – jelentette a brit sajtó. Resham Khan és Jameel Muhktar egy piros lámpánál álltak autójukkal, amikor egy férfi a lehúzott ablakon keresztül először a nő arcára, majd az autót megkerülve a vezetőülésben ülő férfira is savat öntött.

Resham Khan – 21. születésnapján dobtak savat az arcába Londonban. Fotó: Go FundMe

Khan elmondása szerint a június 21-én történt támadás után megpróbáltak elmenekülni a támadó elől, de nem sokkal később balesetet szenvedtek. Támadójuk, aki a rendőrség közlése szerint egy ideig még gyalog üldözte őket, elmenekült.

Resham Khan – 21. születésnapján dobtak savat az arcába Londonban. Fotó: Go FundMe

A nőnek és a férfinak arra járó autósok segítettek, miután a két áldozat kiszállt a járműből, és ruháikat ledobva vízért könyörögtek. Mindketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek az arcukon és a testükön. Muhktart mesterséges kómába helyezték az orvosok, Khan pedig bőrátültetésen esett át, és a bal szeme is megsérült.

Resham Khan – 21. születésnapján dobtak savat az arcába Londonban. Fotó: Go FundMe

A londoni rendőrség közölte, hogy a támadás napján házkutatást tartottak egy londoni lakásban az esettel kapcsolatban, de nem tartóztattak le senkit. A hatóságok még keresik a támadót. Azt nem lehet tudni, hogy mi lehetett a támadás indítéka, és azt sem, pontosan milyen anyagot használt a támadó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik