Nagyvilág

Hatvan gyereket is megölhetett egy ápolónő

Márciusban elvileg szabadlábra kerülhet.

Genene Jones egykori ápolónő június 20-án bíróság elé állt egy 1981-es haláleset miatt. A kétéves Rosemary Vega 1981. szeptember 16-i haláláért a hatóságok szerint Jones okolható.

A texasi nővért egy hónappal ezelőtt egy másik, 81-ben elkövetett gyilkossággal vádolták meg: a vád szerint Jones halálos adag Dilantin görcsoldót fecskendezett be egy 11 hónapos kisfiú, Joshua Sawyer szervezetébe. Akkoriban az ápolónő a Bexar megyei kórház újszülött intenzív osztályán dolgozott.

Bexar megye főügyésze szerint sajnos elképzelhető, hogy a nő akár 60 gyermeket is megölhetett. Összevetették ugyanis az akkori – gyanús körülmények közt történt – csecsemőhalálokat az ápolónő beosztásával, és rendkívül sok haláleset történt az ő szolgálati idejében vagy közvetlenül azután.

Jones egyébként jelenleg is börtönben van, 1984-ben ugyanis 99 évre ítélték egy 15 hónapos gyermek halálával összefüggésben. Még ugyanabban az évben 60 év szabadságvesztésre ítélték, amiért egy négyhetes babának véralvadásgátló injekciót adott be.

ksat.com

A nővér eddig 33 évet töltött rács mögött, de egy korábbi törvénynek köszönhetően

elvileg 2018 márciusában szabadlábra kerülhetne.

Csakhogy a nyomozás addig is zajlik, és várhatóan hamarosan újabb ügyekben emelnek vádat ellene.

A főügyész elmondta: minden gyermek halálát újra kivizsgálják, megfelelő bizonyítékok megléte esetén Jones minden egyes ügy miatt felelni fog.

Az ügyben rengeteg a kérdőjel: hogyhogy eddig nem tűnt fel senkinek, hogy ilyen sok gyanús csecsemőhalál történt? (A nyomozást hátráltatta, hogy a kórház egészségügyi adatai egy ideig nem voltak elérhetőek). Vajon mi állhat Jones szörnyű tettei mögött? Korábbi elhangzottak olyan feltételezések, hogy Jones a beavatkozásaival csak titokban segíteni próbált a gyerekeken, hogy afféle megmentő szerepében tetszeleghessen.

 

(daily mail, abc news)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik