Nagyvilág

11 halott a kvettai öngyilkos merényletben

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát pénteken gépkocsijában a délnyugat-pakisztáni Kvetta városában, és kioltotta legalább 11 ember életét - közölték a helyi hatóságok és kórházi források.

A halottak között van négy rendőr is. Egy kvettai kórházba 19 sebesültet szállítottak, közülük többen válságos állapotban vannak. A sebesültek közül 11-en a biztonsági szolgálat emberei.

A támadó a kvettai rendőrség főfelügyelőjének hivatalánál röpítette levegőbe gépkocsiját, amikor megállították ellenőrzésre.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett az ingatag biztonsági helyzetű Beludzsisztán tartomány székvárosában történt merénylet elkövetőjeként, de Anvarul Hak Lakar, a beludzsisztáni kormány szóvivője a szomszédos Indiát tette érte felelőssé, minden bizonyíték nélkül. A két ősellenség, Pakisztán és India szinte rutinszerűen egymást vádolja az országban történő erőszakcselekmények szítása vagy megszervezése miatt.

Kvetta mintegy száz kilométerre fekszik az afgán határtól. Beludzsisztánban a regionális javakból való nagyobb részesedésért vagy függetlenségért küzdő nacionalista és szakadár szervezetek tevékenykednek, de a múltban elkövetett támadásokért gyakran a tálib és más szélsőséges mozgalmakat tették felelőssé a hatóságok. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik