Nagyvilág

Ezek voltak az utolsó szavai a matadornak, akit megölt a bika

Siessetek, haldoklom!

Csak ennyit tudott mondani a segítségére sietőknek Ivan Fandiño, baszk származású matador, aki szombaton halt meg a Franciaország dél-nyugati részén fekvő Mont-de-Marsanban rendezett bikaviadalon.

A 36 éves férfi véletlenül rálépett a kendőjére és elesett. A földön feküdt, amikor a féltonnás bika a szarvával átszúrta a felsőtestét. A matadornak több belső szerve, többek között a tüdeje is súlyosan megsérült. Még élt, amikor kivitték az arénából, a mentőautóban azonban szívrohamot kapott és meghalt.

Juan del Alamo, aki végül megölte a bikát azt mondta, senki sem érti, hogy történhetett a tragédia, minden annyira gyorsan zajlott. Fandiño 12 éve volt matador, a végzetes napig kétszer sérült meg az arénában, utoljára 2015-ben. Ő volt 1921 óta az első matador, aki francia arénában halt meg.

Bár a bikaviadalok első számú hazája Spanyolország, a szomszédos francia területek baszk anyanyelvű közössége is rajong a látványosságokért. Franciaországban minden évben legalább ezer bika hal meg az arénákban.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik