Nagyvilág

A hőségtől olvadoznak az utak Nagy-Britanniában

Ritkán látott hőhullám érte el Nagy-Britanniát, amelyet nem csak a 30 fokhoz nem szokott emberek szenvednek meg, de az utak is. Miközben szerdán 1976 óta nem látott kánikula jöhet (akkor 35,7 celsius fokot mértek), országszerte nehezíti a közlekedést, hogy az utakon megolvad az aszfalt, valamint a hőségtől elhajolnak a sínek is. Emiatt kedden 50 vonatot kellett törölni.

Cambridgeshire-ben ilyenek az utak:

Mondjuk Magyarországon ilyesmit nem kánikulai körülmények között is gyakran látni:

A Daily Mail beszámolója szerint a szakszervezetek is felszólaltak amiatt, hogy a munkahelyeken lazítsanak az öltözködési szabályokon a hőség miatt, egy szülő pedig nem volt hajlandó iskolába vinni a gyerekét, miután az intézmény nem engedte meg, hogy az iskolai egyenruhához tartozó blézert levegye a gyerek.

A Guardian arról ír, hogy hőség miatt a levegő szennyezettsége is veszélyes méreteket öltött, így azt tanácsolják, hogy akinek légzőszervi vagy szívpanaszai vannak, az kímélje magát, és lehetőleg maradjon otthon. A kánikula az előrejelzések szerint csütörtökig tart a szigetországban, addig is itt nézegethetnek további képeket.

(Fotó: Europress.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik