Nagyvilág

Négygyerekes apuka gázolta el a londoni muszlimokat

Egy 47 éves, Walesben élő angol férfi volt az, aki egy bérelt furgonnal egy mecsetből kijövő tömegbe hajtott. A szomszédai is megdöbbentek, hogy ilyet tett.

Sikerült azonosítani a londoni terroristát (merthogy a rendőrség terrortámadásnak minősítette az akciót): a 47 éves Darren Osborne követte el a halálos furgonos támadást – írja a brit Metro. Osborne direkt erre a célra hajnalban bérelt egy kisteherautót Walesben, majd Londonig autózott a támadásért.

A lap úgy tudja, az elfogása után integető, puszit dobáló támadó a somerseti Weston-super-Mare-ben született, majd Walesbe, Cardiff egyik elővárosába költözött. Itt tartottak a rendőrök házkutatást is, a szomszédok legnagyobb megdöbbenésére. Merthogy a kiáltozása alapján szándékosan muzulmánok közé hajtó férfiből ezt nem nézték volna ki, még ha nem is tartotta mindenki kedvelhető figurának.

Puszit dobott a londoni terrorista a rabszállítóból – videó
Mecsetből távozó muszlimok közé hajtott, a rendőrök elfogták.

Osborne a kocsit amúgy az otthonától huszonegynéhány kilométerre lévő Pontyclun Van Hire kölcsönzőből bérelte ki. A cég gyávának minősítette az autójukkal elkövetett támadást, ami “sokkolta és elszomorította” őket. Hozzátették, mindenben együttműködnek a londoni rendőrséggel. A rendőrök reggel természetesen hozzájuk is kiszálltak adatot gyűjteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik