Nagyvilág

Felkavaró felvételek Baliról, ahol kutyából készül a csirkehús

Sokkoló rejtettkamerás riport.

A Balira látogató ausztrál (és más nemzetiségű) turisták – tudtukon kívül – kutyahúst fogyasztanak. Ez az egyik tény, amit megállapítottak az ABC csatorna 7.30 című műsorának készítői, de sajnos messze nem ez a legbrutálisabb információ, amire fény derült.

A kutyahús fogyasztása nem illegális Balin, ám az a kegyetlenség, amely megelőzi az állatok tányérra kerülését, példátlan és sokkoló.

A befogott kutyákat bottal verik agyon, megfojtják – vagy megmérgezik. Igen, innentől nem „csak” az állatkínzás a probléma: a méreg az étel elkészítése során nem távozik el a kutyahúsból, így az emberi szervezetre is káros mennyiségű méreganyagot tartalmazhat a turistáknak felszolgált szaté (satay).

Amit amúgy nem kutyahúsként, hanem legtöbbször csirke szaté néven árusítanak.

A fentebb felsorolt borzalmakra mind-mind láthatnak példákat a hétfő este műsorra kerülő tévériport nézői. Az egyik jelenetben egy utcai árustól megkérdezi az állatvédő, hogy mit árul. A rejtett kamerás felvételen elhangzik, hogy kutyából készült szatét. A következő képeken (amelyek megtekinthetők a lenti videóban is) pedig már látható, hogy ugyanez az árus a turistáknak csirkeként adja el a falatokat. Direkt rákérdeznek, hogy

ugye nem kutyából van?”,

de biztosítja őket, hogy csirke.

Heti tizenkettőt

Az Animals Australia egyik aktivistájának sikerült beépülnie a kutyahús-kereskedők közé, akik beavatták az állatok elfogásának, feldolgozásának brutális mindennapjaiba. Saját szemével tapasztalta meg, ahogy közvetlen közelről lelőnek egy kutyát, ahogy kölyköket dobálnak zsákokba, mérgeznek meg.

És megismerkedett egy 83 éves férfival, aki 30 éve abból él, hogy kutyákat öl le. Több ezer állatot mészárolt már le. Heti tizenkettőt. Azért csinálja, „mert már túl öreg, ahhoz, hogy más munkát adjanak neki”.

Ő maga nem eszik kutyahúst, hányingere van tőle.

Számítások szerint évente 70 ezer kutyát ölnek meg Balin a húsuk miatt.

 

 

(ABC, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik