Nagyvilág

Betörést jelentett a terhes nő, erre őt lőtték le a rendőrök

Charleena Lylesnak volt előélete, de nővére szerint elég lett volna sokkolóval megcélozni lőfegyver helyett.

Súlyos félreértéshez vezetett, hogy a seattle-i Charleena Lyles kést lóbált a kezében, amikor bementek a rendőrök a lakására. A 30 éves, négygyerekes, várandós nő azért hívta ki a rendőröket, mert betörést észlelt, de végül őt lőtték le – írja az Independent.

A nő egy olyan lakóegységben élt, ami egy, a hajléktalanságból kilábaló embereknek fenntartott komplexumban van. Június 18-án hívta ki a rendőröket egy állítólag ellopott Xbox miatt, majd a rendőrség szerint konfrontálódott a rendőrökkel. A hatóság hozzátette, már jól ismerték Lyles otthonát, ami veszélyt jelentett a kiszálló járőrökre.

Mindenesetre a rendőrök hiába próbálták a lövöldözés után újraéleszteni a nőt, a helyszínen meghalt. Azt nem tudni, a gyerekei látták-e a történteket. Rokonai szerint az is szerepet játszott a megölésében, hogy afroamerikai volt. Úgy tudni, volt már ügye a rendőrséggel, ráadásul mentálisan instabil volt. Lyles nővére szerint elég lett volna ún. Taserrel sokkolózni őt.

Mindenesetre a két eljáró rendőrt felfüggesztették a vizsgálat idejére. Közben gyertyás megemlékezést tartottak a lelőtt nő otthonánál kb. százan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik