Nagyvilág

Élve találtak meg két kislányt, akikről azt hitték meghaltak a londoni tűzészben

Élve találtak két kislányt, akik családjukkal a szerdán kora hajnalban lángra kapott, majd teljesen kiégett Grenfell toronyban laktak Londonban. A 8 éves Malek Belkandi, és húga, a 6 éves Tazmin a 24 szintes épület huszadik emeletén laktak a szüleikkel és hathónapos húgukkal.

A családot szerdakora hajnal óta keresték a rokonok, minden kórházban és a rendőrségen is érdeklődtek, de hiába, felkészültek a legrosszabbra. Csütörtökön délután aztán Adel Chaoui, az anya unkatestvére megerősítette, hogy rátaláltak a két kislányra s St. Mary kórházban, az egyikük kómában van. Az szülőkről, és a babáról még mindig semmi hír. Az alig féléves Leena a legfiatalabb, akit eltűntként tartanak nyilván a katasztrófa kezdete óta.

Az biztos, hogy a kislányok otthon voltak a szüleikkel és a testvérükkel, amikor szerdán hajnali egykor kitört tűz, azt azonban senki sem tudja, hogyan jutottak ki az épületből, és azt sem, hogy velük volt-e a többi családtag.

A tűzvésznek eddig tizenhét halálos áldozata van, de félő, hogy ez a szám még emelkedni fog, ahogy a tűzoltók haladnak az épület átkutatásával. Félő, hogy a felső három emeleten senki sem maradt életben.

(via Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik