Nagyvilág

Lövöldözés az iráni parlamentben, hét halott

Heten meghaltak az iráni parlament elleni fegyveres támadásban szerdán – jelentette a Tasnim iráni félhivatalos hírügynökség, amely úgy tudja, hogy a támadók négy túszt ejtettek az épület felső emeletén.

A Tasnim a helyszínen tartozókodó forrásokat idézve jelentette ezt, hozzátéve, hogy biztonsági tisztségviselők ezt egyelőre nem erősítették meg. A hírügynökségi jelentés szerint az iráni Forradalmi Gárda túszszabadító egysége megölte az egyik támadót a parlamentben.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség szerint a lövöldözés közben tovább ülésezett a törvényhozás, amit közvetített az állami rádió, s ebből arra lehet következtetni, hogy az incidens nem a parlamenti ülésteremben történt. A Tasnim hírügynökség szerint képviselőknek nem esett baja.

Eliasz Hazrati iráni képviselő elmondta, hogy a támadók AK-47-es gépkarabélyokkal és egy pisztollyal nyitottak tüzet a parlamentben.

Eközben valamivel távolabb négyen támadták meg az 1979-es iráni iszlám forradalom vezetőjének, Ruholláh Muszavi Khomeini ajatolláhnak a sírhelyét – adta hírül az iráni állami televízió. Egy merénylő felrobbantotta magát a mauzóleumnál, míg egyik társával végeztek az őrök. Az IRNA iráni hírügynökség tudomása szerint a támadásban rajtuk kívül egy ember életét vesztette, öten pedig megsebesültek.

Az Iszlám Állam szunnita dzsihadista szervezet jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

(Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik