Nagyvilág

Trump kihasználta a londoni merényletet, hogy propagálja a beutazási tilalmát

Donald Trump felajánlotta az Egyesült Államok segítségét Angliának a szombat éjszakai terrortámadások után, egyben felhasználta az alkalmat, hogy sokat vitatott beutazási tilalma mellett kampányoljon.  

A London Bridge-en és egy közeli piacon elkövetett merényletekben hat ember halt meg a három támadón kívül, és több mint harminc sebesültet szállítottak kórházba a brit fővárosban.

Az amerikai elnök azóta két üzenet tett közzé a Twitteren, az egyikben azt írta, Amerika segíteni fog Londonnak és Angliának, „veletek vagyunk, Isten áldjon.”

Trump később személyesen is kifejezte részvétét Theresa Maynek, és felajánlotta Washington teljes körű támogatását az ügy kivizsgálásában és az elkövetők törvény elé elé állításában, áll a Fehér Ház közleményében.

Egy másik Twitter-bejegyzésében Trump aztán némi politikai tőkét is megpróbált kovácsolni az eseményekből.

„Okosnak, ébernek és keménynek kell lennünk, a bíróságoknak vissza kell adniuk a a jogainkat. Szükségünk van a beutazási tilalomra, amely záloga az biztonságunknak.”

A muszlimok beutazásának betiltása – amely Trump szerint megvédené az amerikaiakat a terrortámadásoktól – az elnök egyik legnépszerűbb, ugyanakkor legtöbbet vitatott választási ígérete volt, az erre vonatkozó rendeleteket azonban sorra megtámadták a bíróságokon, és felfüggesztették a végrehajtását.

Az amerikai Belbiztonsági Minisztériuma a londoni merénylet után kijelentette, jelenleg nincs olyan információ, amely konkrét terrorfenyegetettségre utalna az Egyesült Államokban.

Terrortámadás Londonban - Amit eddig tudunk
Heten meghaltak, három támadót agyonlőttek. Gázoltak és késeltek Londonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik