Nagyvilág

Terrofenyegetés miatt félbeszakították a németországi Rock am Ring fesztivált

rock am ring fesztivál Németország (Array)
rock am ring fesztivál Németország (Array)

Péntek este terrorfenyegetés miatt megszakították a németországi Rock am Ring szabadtéri fesztivált. A Bonn térségében fekvő Nürburgring autóversenypályán pénteken kezdődött zenei fesztivál szervezői közleményükben azt írták, hogy a rendőrség elővigyázatosságból rendelte el a rendezvény megszakítását, és átkutatja a helyszínt. Arra kérték a látogatókat, hogy “kontrolláltan és nyugodtan” hagyják el a területet.

Az esti koncerteket mind lemondták, a főkoncert a Rammstein lett volna. A szervezők reményei szerint szombaton folytathatják a fesztivált.

Helyszíni beszámolók szerint a mintegy 90 ezer fesztiválozó nagyobb fennakadás nélkül, rendezetten levonult a versenypályáról. A legtöbben szállásukra, a közeli sátortáborokba mentek.

Az illetékes koblenzi rendőrkapitányság közölte, hogy a kiürítést “konkrét értesülések” miatt rendelték el, amelyek alapján “nem lehetett kizárni”, hogy terrorveszély fenyegeti a rendezvényt.

A német rendőrség közben már két embert előállított a terrorfenyegetés miatt.

Azt írják, hogy mindketten a fesztiválszervezők alvállalkozói, és egy gyanús tárgyat csempésztek be a rendezvény helyszínére. Mindkettejüket kihallgatták, és egyes értesülések szerint legalább az egyiküket őrizetbe helyezték iszlamistákkal fenntartott állítólagos kapcsolata miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik