Nagyvilág

Megölte csecsemőjét, hogy ne derüljön ki félrelépése

Csak a szülés után tudatosult benne, hogy már több mint egy éve nem találkozott férjével.

A zimbabwei rendőrség letartóztatott egy 35 éves nőt, amiért megölte négynapos kislányát, hogy elrejtse férje előtt félrelépését – jelentette a helyi sajtó. Soneni Sibanda a beszámolók szerint a kórházból tartott hazafelé, amikor megfojtotta gyermekét, majd a holttestet egy hangyabolyban rejtette el.

A Kezi településen élő nő május 11-én szülte meg gyermekét és május 15-én engedték haza, és akkor ölte meg a kislányt. Egy rokon a Chronicle című lapnak elmondta: Sibanda pánikba esett, amikor hazafelé tartott a félrelépésből származó gyermekkel. Férje Dél-Afrikában dolgozik, és már több mint egy éve nem volt otthon.

A falusiak a beszámoló szerint teljes értetlenséggel fogadták a csecsemőgyilkosságot. A faluban ugyanis gyakorlatilag mindenki tudta, hogy terhes, és azt is, hogy az nem a férjétől van. A nő a szülés után nem szólt senkinek egy szót sem a gyerekről, és ez egy idő után gyanús lett, és a falusiak értesítették a hatóságokat. A rendőrség nyomozást indított, ami a nő letartóztatásával ért véget.

A tartományi rendőrség szóvivője a Chronicle-nek megerősítette, hogy a nő megölte csecsemőjét, hogy elrejtse férje elől félrelépését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik