Nagyvilág

Kiderült: meglopták a portlandi támadás egyik hősi áldozatát

A rasszista gyilkosság ügyében nyomozó rendőröket „feldühítette” az aljas lopás.

A portlandi hatóságok körözést adtak ki egy férfi ellen, aki ellopta a múlt heti portlandi rasszista támadásban meghalt egyik hősi áldozat táskáját és jegygyűrűjét – jelentette a helyi sajtó. Az 53 éves háborús veterán, Rick Best családja csütörtökön vette észre, hogy hiányoznak a tárgyak, amikor a férfi temetését készítették elő.

A hatóságok a térfigyelő kamerák felvételeinek megnézése után állapították meg, hogy azokat ellopták. A gyanúsítottról felvételek készültek, ahogy Best hátizsákjával a kezében elhagyja a helyszínt.


Bestet akkor késelte halálra a 35 éves Jeremy Joseph Christian, amikor két másik férfival együtt védelmébe vett két muszlim nőt, akiket a dühöngő férfi szidalmazott. A fehér felsőbbrendűséget hirdető férfi azt kiabálta nekik, hogy „nincs helyetek a mi országunkban”, és „minden muszlimnak meg kell halnia”.

A támadásban Besten kívül egy 23 éves közgazdász, Taliesin Namkai Meche halt meg. Egy harmadik, 21 éves férfi kórházba került.

A KOIN televízió információi szerint Best hátizsákjában a család számára fontos személyes tárgyak voltak, köztük elérhetőségek Best egykori bajtársaihoz, akikkel együtt szolgált az amerikai hadseregben.

A lopás „feldühítette” a támadással foglalkozó nyomozókat – mondta el a KOIN-nak Pete Simpson rendőrőrmester. Közlése szerint a portlandi rendőrségen belül mindenki nagyon szeretné megtalálni a tolvajt, és visszajuttatni Best jegygyűrűjét és táskáját a gyászoló családnak. Egyben abban bíznak, hogy a férfiban lesz annyi emberség, hogy önként visszaadja az ellopott tárgyakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik