Nagyvilág

A pillanat, amikor tűzoltók újraélesztenek egy égő házból kimentett kutyát

Az ebre eszméletlenül találtak rá, a bejárati ajtó közelében.

Az orrára rakott oxigénmaszkkal élesztettek újra az Illinois állambeli Elgin város tűzoltói egy kutyát, akit eszméletlen állapotban hoztak ki egy égő házból – jelentette a helyi sajtó. A pillanatról, ahogy a tűzoltók igyekeznek mindent megtenni az eb életéért, a tűzoltóság a Facebook-oldalán tett közzé fényképet.

A tűzoltókat még kedden, helyi idő szerint délután fél három után pár perccel riasztotta egy szomszéd az égő házhoz, miután meglátta az onnan kiáramló füstöt – írta a Chicago Tribune. A házban az eset idején csak két kutya volt, akik bent rekedtek az épületben.

A két kutyát a bejárati ajtó közelében találták meg a tűzoltók. Egyikük kiment a házból, de a másik már eszméletlen állapotban volt – mondta el a lapnak Terry Bruce tűzoltóparancsnok. Az ebet a tűzoltók kivitték az épületből, és sikerült újraéleszteniük. Ezután mindkét kutyát állatorvoshoz vitték. Bruce elmondása szerint mindketten egészségesek, és gazdáik már aznap magukhoz is vették őket.

A konyhában felcsapott lángokat a tűzoltók hamar eloltották. Az épületben Bruce közlése szerint nagyjából 40 ezer dolláros kár keletkezett, és lakhatatlanná vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik