Nagyvilág

Kitépte egy idős nő az állatkerti teve szőrét, és táskájába gyömöszölte – videó

Óriási felháborodást váltott ki a kínai állatkertben levideózott jelenet a közösségi oldalakon.

Hatalmas felháborodással reagáltak a kínai internetezők egy kedden készült videóra, amin azt látni, ahogy egy idős nő belemarkol egy állatkerti teve szőrébe, kitép belőle egy jó nagy adagot, majd a „szuvenírt” a táskájába gyömöszöli. A videón hallani, hogy több látogató is tiltakozik, és közlik vele, hogy ezt hagyja abba.

A videó készítője a helyi sajtónak elmondta: a nagymama legalább két alkalommal tépett teveszőrt, és nem árulta el, hogy miért csinálta. A tevék egy kerítés mögött voltak, amin egy tábla arra kérte a látogatókat, hogy „ne érjenek hozzá az állatokhoz”.


A felvétel a Liaoning tartományban található Dalian erdei állatkertben készült. Az intézmény a videóra reagálva közölte, hogy a jövőben jobban fogják figyelni a látogatók viselkedését, hogy megakadályozzák az ehhez hasonló eseteket. Egyben közölték, hogy a tevének nem lett semmi baja, a szőr kihúzása nem járt fájdalommal, mert éppen vedlenek.

Az állatkert egyben azt kérte az emberektől, hogy ne ítéljék el az idős nőt és bocsássanak meg neki a tettéért. A kínai közösségi oldalakon azonban a helyi sajtó beszámolói szerint nem ezt tették, és szidalmazták a nagymamát, és úgy általában az idős korosztály tagjait. Ahogy egyikük írta: „Kihasználja, hogy öreg.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik