Nagyvilág

Halálra ítéltek egy nőt, mert megerőszakolták

Ahelyett, hogy az elkövetőt büntették volna, az áldozatot ítélték kövezés általi halálra egy pakisztáni faluban.

Egy pakisztáni falu bírósága halálra ítélt egy 19 éves nőt, akit megerőszakolt egyik unokatestvére, mert bűnösnek találták házasságon kívüli közösülés vádjában – jelentette a helyi sajtó. A csak Shumaila néven említett fiatalt előző hét pénteken erőszakolta meg a Khaleel Ahmad nevű férfi. Az ítéletet már másnap meg is hozták a Punjab tartományban található falu öregeiből álló törzsi bíróság.

Az áldozat elmondása szerint Ahmad este ment be hozzá, miközben szülei házában aludt, és fegyverrel fenyegette meg, ezért nem mert segítségért kiáltani – írta az Express Tribune című pakisztáni lap. Shumaila másnap elmondta családjának, hogy mi történt, és rokonai azonnal a falusi bíróság elé vitték az ügyet. Ott azonban nem az erőszaktevőt, hanem áldozatát ítélték el.

A nő az ítéletet hallva elmenekült, és egyik nagybátyjánál keresett menedéket, aki azonnal a rendőrségre vitte a lányt. A Pakistan Tribune cikke szerint a helyi rendőrség válaszul letartóztatott négy embert, akik részt vettek a nő elleni ítélethozatalban, Shumailát pedig biztonságos helyre szállították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik