Nagyvilág

Kirúgta a CNN a Donald Trump véres fejével lefotózott komikust

Kathy Griffin bocsánatot kért, de az elnök se hagyta szó nélkül, amit művelt.

Kirúgta a CNN Kathy Griffin komikust, aki évek óta vezette a hírcsatorna szilveszteri műsorát. Azután döntöttek így, hogy egy fotózáson olyan kép készült Griffinről, amelyen Donald Trump véres fejét tartja a kezében. A TMZ azt írta: a komikus azon viccelt a fotóssal, Tyler Shields-szel, hogy ha kikerülnek a képek, Mexikóba kell menekülniük a börtön elől.

A fotó nyilvánosságra kerülése után Kathy Griffin videóüzenetben kért bocsánatot. Azt mondta, túl messzire ment, és megérti, hogy sokakat sért a kép. A fotóst megkérte, hogy távolítsa el az ízléstelen fényképet, de az már körbement az interneten.

A CNN-nek nem volt elég a bocsánatkérés, ugyancsak a TMZ számolt be arról, hogy a 2018-as évet már nem Griffin fogja köszönteni Anderson Cooper oldalán. Cooper is kikelt műsorvezető társa ellen, a Twitteren azt írta:

Rögzítsük, el vagyok borzadva attól a fotózástól, amiben Kathy Griffin részt vett. Ez nyilvánvalóan gusztustalan és teljességgel elfogadhatatlan.

Maga Donald Trump is a Twitteren fejezte ki felháborodását:

Kathy Griffin szégyellhetné magát. A gyerekeimnek, különösen a 11 éves fiamnak, Barronnak nehéz ezt feldolgozni. Beteges!

A fotó ügyében az elnök védelméért felelős Secret Service is vizsgálatot indított. A TMZ azt írja: ez rutineljárás, a szolgálat soha nem von le automatikusan következtetést, minden esetben kivizsgálják a fenyegetőnek tekinthető tartalmak komolyságát. Az eljárásban feltehetően Griffin és Shields kihallgatására is sor kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik