Nagyvilág

Tigris ölte meg a gondozóját – a rendőrség balesetként kezeli az ügyet

Meghalt egy állatkerti gondozó hétfőn délelőtt az angliai Hamertonban. A 33 éves Rosa Kinget egy tigris marcangolta halálra. Az állatkert tragikus balesetnek nevezte a történteket, és a nyomozás jelenlegi állása alapján a rendőrök is úgy látják, semmi sem utal szándékosságra.

A rendőrséget 11.15-kor hívták az állatkertből, egy mentőhelikopter húsz perccel később szállt le a helyszínen. Délre az összes látogatót evakuálták a parkból. Az állatkert később közleményt adott ki, amiben azt írták, az incidens során egyetlen látogató sem volt veszélyben.

A baleset körülményeiről keveset tudni, annyi biztos, hogy amikor Rosa King a kifutó területére lépett, a tigrisnek bezárva kellett volna lennie, mégis kijutott a kifutóra. A tanúk sikolyokat hallottak, majd ideges gondozókat láttak a tigriskifutó felé rohanni, akik aztán 10-15 percen át dobáltak be húst a ragadozónak. Rosa King a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Steve Backshall vadszakértő szerint nem meglepő, hogy az állatkerti tigrisek időnként stresszesek. A vadonban magányosan élnek, és hatalmas több ezer négyzetkilométeres területet járnak be. Az állatkertekben ehhez képest többen vannak összezárva, számukra nagyon szűk helyeken.

A Hamerton állatkert 1990 júniusában nyílt meg, a maláj tigrisek kifutóját tavaly júliusban adták át. Még 2008 októberében egy gepárd megszökött a parkból, a ragadozóra aztán egy 9 éves kisfiú talált rá, családja otthonának hátsó kertjében.

(Kiemelt képünkön Rosa King munka közben. A felvétel tavaly nyáron készült. Fotó: Facebook / Hamerton Zoo)

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik