Nagyvilág

Mindent elönt az orosz dresszing: egy séf elkészítette a tökéletes Trumpburgert

Az Egyesült Államokban ma, azaz május 29-én tartják az emlékezet napját, vagyis a Memorial Day-t. Ezen a napon azokra az elesettekre emlékeznek a tengerentúlon, akik egykor az amerikai erőknél szolgáltak. Az amerikaik ekkor rendszerint a kertben, vagy a közeli parkban töltik a délután, hogy együtt süssenek, beszélgessenek, esetleg sportoljanak.

A nemzeti ünnep apropóján a Hamburger America blogot író, emellett a Travel Channelen saját hamburgeres műsort (Burger Land) vezető séf, George Motz elárulta, hogy szerinte milyen a tökéletes trumpos hamburger, vagyis a Trumpburger.

Motz írása tele van remek politikai áthallásokkal, a jelenlegi Amerikát például a legnagyobb valóságshownak nevezi, de az én kedvenceim mégis a gasztro-viccek, amelyeket remek érzékkel, egyáltalán nem erőltetetten süt el a szerző. Így veszi célba Trumpot egy jól író, politika iránt fogékony mesterséf:

A buci fontos, hogy kicsi és vékony legyen. Hogy miért? Mert akkor minden nagyobbnak (YUGE) tűnik, még a legkisebb kézben is.

Mindent elönt az orosz dresszing: egy séf elkészítette a tökéletes Trumpburgert 1
Donald Trump Yuge

Motz azonban akkor teszi fel az i-re a pontot, amikor megjegyzi, hogy a hamburger egyik legfontosabb eleme a mindent elöntő orosz dresszing.

Van egyébként a burgerben még mexikói jalapeno (kacsintás) is, a gyerekességet és a hozzánemértést pedig a bucik közé nyomorgatott cheetos szimbolizálja. Motz szerint az egyik legfontosabb kérdés a hús. Az eddig leírtak alapján nyilván a legolcsóbb lenne a legautentikusabb választás, de a séf ehelyett csavar egyet a dolgon.

Kobét, vagyis az egyik legjobb minőségű húst ajánlom, mivel azzal lehet igazán villogni a haverok előtt. Természetesen jól átsütve, mert nyers húst csak nem szolgálhatunk fel a barátainknak.

(Ha kobe marhát vesz és tényleg jól akarja elkészíteni, akkor a húst vágja fel vékony szeletekre, süsse picit kérgesre, hogy szinte nyers maradjon és egy kevés szójaszósszal fogyassza.)

A teljes írást érdemes elolvasni Salon oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik