Nagyvilág

McCain: Putyin nagyobb fenyegetés, mint az Iszlám Állam

john mccain (john mccain)
john mccain (john mccain)

Nagyobb fenyegetést jelent a világ biztonságára Vlagyimir Putyin orosz elnök, mint az Iszlám Állam – jelentette ki hétfőn Sydney-ben John McCain republikánus párti amerikai szenátor.

"Putyin fegyverként használja a menekültválságot"
John McCain republikánus szenátor szerint az orosz elnök országát vezető közel-keleti hatalommá akarja tenni, és Szíriát az orosz haderő modernizációjának "gyakorlótereként" használja.

 

Az ausztráliai látogatáson tartózkodó politikus a helyi közszolgálati ABC tévécsatornának nyilatkozva kifejtette: míg az Iszlám Állam borzasztó tetteket követ el, addig Oroszország megpróbálta megváltoztatni a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét.

McCain aggodalommal szólt arról, “ami a muzulmán hittel történik”, de ennél fontosabbnak nevezte az orosz beavatkozási kísérletet az amerikai belpolitikába.

Az oroszok azonban megkísérelték magát a demokrácia alapját lerombolni, vagyis megváltoztatni az amerikai elnökválasztás eredményét. Nem láttam bizonyítékokat arra, hogy ez sikerült volna, de megpróbálták és most is próbálkoznak

– fejtette ki az arizonai szenátor.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik