Nagyvilág

Egy ötéves kislány kimondta Angela Merkel titkos gondolatait

Nagy népszerűségnek örvend az az Instagramon megosztott videó, amelyen egy ötéves texasi kislány értetlenkedik azon, hogy Donald Trump az Egyesült Államok elnöke.

Miért ment el Barack Obama? Hova ment? Miért van másik elnökünk?

– sorolja a kérdéseit Taylor az anyukájának, aki elmagyarázza, hogy az amerikai elnökök csak két ciklust tölthetnek el hivatalukban.

A kislány azonban nem adja fel, és szenvedélyesen arról érdeklődik, hogy lehet az, hogy Trump legyőzte Hillary Clintont az elnökválasztáson?

A kérdést Trump megválasztása óta rengetegen feltették már, mostanában pedig alighanem Angela Merkel fejében is hasonló gondolatok sorjázhatnak, miután az elmúlt napokban kétszer is volt alkalma találkozni Trumppal – előbb a NATO brüsszeli csúcsértekezletén, majd a szicíliai G-7-tanácskozáson –, és egyik sem volt egy diplomáciai sikertörténet.

Trump Brüsszelben médiaértesülések szerint élesen bírálta a németeket, és kilátásba helyezte, hogy leállítja a német autók importját. „A németek rosszak, nagyon rosszak. Nézzék ezt a sok millió autót, amelyet az Egyesült Államokban eladnak. Ennek véget vetünk” – mondta állítólag, amikor Jean-Claude Junckerral és Donald Tuskkal tárgyalt.

Szombaton fagyos hangulatban ért véget a G7-csúcs is, amely után a német kancellár azt mondta, Amerika saját magát szigetelte el a klímaegyezményt érintő vitában, amely „nagyon nem kielégítően” zajlott le.

„Semmi tanújele annak, hogy az Egyesült Államok vajon részese marad a párizsi megállapodásnak, vagy sem” – tette hozzá Merkel, aki csütörtökön egyébként Barack Obamával is találkozott, és nagy egyetértésben bírálták Trump politikáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik