Nagyvilág

Mobilja mentette meg egy nő életét a manchesteri robbantásban

Éppen telefonált, amikor felrobbant a bomba, és a fejénél lévő készüléknek köszönhetően nem szenvedett életveszélyes sebesülést.

A szétroncsolódott készülékről készült fényképet szerda este osztotta meg Facebook-oldalán a walesi Pwllheliben élő Lisa Bridgett férje. A nő a BBC cikke szerint a lányával és lánya barátjával volt a koncerten, és éppen telefonon beszélt, amikor felrobbant a 22 ember halálát okozó bomba a Manchester Arenában tartott koncerten.

Steve Bridgett elmondása szerint a robbanás miatt nejét eltalálta egy anyacsavar. A nőnek leszakadt a középső ujja, mielőtt az anyacsavar átszakította a készüléket, majd az arcán keresztül az orrában állt meg. A nőnek emellett egy repesz eltörte a bokáját, valamint nagy seb van az oldalán, és több kisebb vágás és zúzódás a testén.

A férfi szerint a nő a telefonnak köszönheti az életét. A készülék ugyanis elterelte a fejétől az anyacsavart, amit le is lassított, így az nem tudott életveszélyes sérüléseket okozni. A nő kedden műtétet hajtottak végre, és ma újabb operáció vár rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik