Nagyvilág

Interjút adott a szívdöglesztő dél-koreai testőr

A külseje alapján akár modell is lehetne, a 36 éves Csi Jong-sze azonban sokkal komolyabb és veszélyesebb hivatást választott magának. Az ördögien jóképű férfi, aki sohasem mosolyog a fotókon, pillanatok alatt sokkal népszerűbb lett az interneten, mint a politikus, aki miatt reflektorfénybe került.

Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök, Mun Dzsae In dögös testőrével a Korea Times készített interjút. Kiderült többek között, hogy Csi Jong-sze valójában nem is hivatásos testőr, illetve hogy boldog házasságban él, és két gyermek apja.

Azt mondja, nagyon meglepte hirtelen jött népszerűsége, és nem is igazán tudja, mit kezdjen vele. Leszögezte: semmi esetre sem szeretné elterelni a figyelmet az új elnökről, hiszen Mun az igazán fontos ember.

Csi februárban állt a politikus szolgálatába. Korábban tíz évet szolgált le a hazája hadseregének egyik speciális egységénél. Volt tanítványaiból álló tízfős csapatával akkor döntöttek úgy, hogy ingyen elvállalják Mun védelmét, amikor kiszivárgott, hogy terroristák terveznek merényletet az elnökjelölt ellen.

„Régóta Mun politikájának támogatója vagyok, ezért szerettem volna segíteni neki, egy pici szerepet vállalni abban, hogy valóra válthassa az álmát, és újjáépíthesse az országot.”

Csi munkája a választásokkal véget ért, hiszen az elnöki biztonsági szolgálat veszi át a feladatait. Jelenleg sok időt tölt a családjával, hamarosan pedig visszatér eredeti foglalkozásához, amiről azonban nem akart részleteket elárulni.

„Hosszú ideje nem volt alkalmam a lányaimmal játszani, így engedélyeztem magamnak egy rövid szabadságot, mielőtt visszamennék dolgozni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik