Nagyvilág

Meghalt két kormányellenes tüntető Venezuelában

Több államban is erőszakba torkollt a tiltakozás.

Újabb halottjai vannak Venezuelában a kormányellenes tüntetéseknek, hétfőn ketten is életüket vesztették a demonstrálók és a biztonsági erők közötti összecsapásokban.

A Nicolás Maduro elnök ellen tüntetők 12 órás ülősztrájkot hirdettek meg hétfőre, és míg a tiltakozó akciók a fővárosban, Caracasban nagyrészt békések maradtak, máshol összecsapásokba torkolltak.

Az ország nyugati részén, a kolumbiai határ közelében fekvő Tachira államban hírügynökségi jelentések szerint két férfi, egy 18 éves – akinek halálát az ügyészség is megerősítette – és egy 33 éves vesztette életét. Utóbbi haláláról szemtanúk videofelvételeire hivatkozva adtak hírt.

A tüntetők Tachira államban kövekkel dobálták a rendőröket, akik könnygázt vetettek be, egy páncélozott járművet pedig felgyújtottak, és lángba borult több épület is. Több tucatnyian megsebesültek.

A Venezuela középső részén fekvő Carabobo államban a biztonsági erők két – más források szerint három – tagjára rálőttek, egyikük állapota válságos, közölték a hatóságok. Larában teherautó sodort el három tüntetőt.

Hétfőn országszerte 35 tüntetőt vettek őrizetbe a Foro Penal civilszervezet szerint. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik