Nagyvilág

Putyin szerint nem szabad megfélemlíteni Észak-Koreát

Vlagyivosztoktól néhány száz kilométerre csapódott be a legújabb észak-koreai rakéta, de az orosz elnök szerint nem jelentett veszélyt.

Vlagyimir Putyin elítélte Észak-Korea legújabb rakétakísérletét, de azt is megjegyezte: fel kell hagyni Kim Dzsong Un rezsimjének megfélemlítésével.

Amint azt megírtuk, Észak-Korea vasárnap sikeres kísérletet hajtott végre egy új fejlesztésű ballisztikus rakétával, amely nagy méretű nukleáris robbanótöltet szállítására képes. A Kínában tartózkodó orosz államfő ennek hírét újságírók előtt úgy kommentálta, hogy „semmi jó nincs benne”.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a rakéta a távol-keleti Vlagyivosztok városától néhány száz kilométerre csapódott be, de Putyin szerint nem jelentett veszélyt Oroszország számára. Azt viszont hozzátette, hogy Oroszország elfogadhatatlannak tartja Észak-Korea nukleáris- és rakétakísérleteit, és úgy véli, vissza kell térni a párbeszédhez Észak-Koreával, fel kell hagyni az ország megfélemlítésével és békés megoldást kell találni. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik