Nagyvilág

Holtan találták a veteránt, aki kivégezte fához kötözött terápiás kutyáját

Az amerikai nőnek egy hét múlva kellett volna bíróság elé állnia állatkínzás miatt.

Holtan találták észak-karolinai otthonában azt az amerikai veteránt, aki április közepén katonaként szolgáló barátjával együtt több lövéssel megölte terápiás kutyáját, akit előtte egy fához kötöztek – jelentette a helyi sajtó. A helyi rendőrség közlése szerint minden jel arra mutat, hogy a 23 éves Marinna Rollins öngyilkosságot követett el.

A rendőrök helyi idő szerint vasárnap hajnalban vonult ki a nő Fayetteville városában található házához, miután a nő barátai bejelentést tettek, hogy holtan találták. A barátok azért mentek el hozzá, mert nem tudták elérni, és aggódtak miatta.

Todd Joyce, a fayetteville-i rendőrség hadnagya a helyi sajtóval közölte, hogy a nyomozók által talált bizonyítékok arra utalnak, hogy a nő öngyilkosságot követett el, de az ügyben még zajlik a nyomozás. Rollinsnak a jövő héten kellett volna bíróság elé állni állatkínzás miatt, terápiás kutyájának kivégzése miatt, amit barátjával együtt videóra vett. A nő barátjával együtt 25 ezer dolláros óvadék ellenében volt szabadlábon.

A hatóságok közlése szerint Rollins a 26 éves Jarren Henggel együtt április 16-án vagy 17-én vitte ki egy erdőbe a Cam nevű pitbullt. A nő a kutyát egy fához kötözte, és hátulról egy puskával fejbe lőtte. Majd még öt alkalommal lőtte meg az ebet, miközben barátja levideózta az esetet. Ezután Heng következett, aki gyors egymás után szintén öt golyót lőtt bele, miközben Rollins filmezte. A kutyát ezután elföldelték.

Jarren Heng a fához kötözött terápiás kutyával, mielőtt agyonlőtték az ebet

„Hallani lehet a felvételen, ahogy nevetgélnek és kacarásznak, miközben megölték a kutyát” – mondta el az ügyükkel foglalkozó ügyész. A WNCN televízió cikke szerint a kutya megölését mutató videókat Rollins egyik közeli barátja tette közzé a Facebookon, abban a reményben, hogy a figyelemfelhívás után a páros meg fogja kapni a megfelelő büntetést.

A nő barátainak és rokonainak elmondása szerint Rollins  poszt traumatikus stressztől (PTSD) szenved egy incidens miatt, ami még dél-koreai szolgálata közben történt. A nő idén januárban orvosi okokból szerelt le az amerikai szárazföldi erők kötelékéből, PTSD-je, valamint egyéb mentális problémák miatt.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik