Nagyvilág

Obama videóüzenetet küldött a franciáknak

Barack Obama volt amerikai elnök Emmanuel Macront támogatja a vasárnapi francia elnökválasztás második fordulójában, derül ki abból a videóüzenetből, amit az En Marche! jelöltje osztott meg Twitter-oldalán csütörtökön kora délután.

Obama a felvételen arról beszél, mindig is hálás volt a francia nép barátságáért és az elvégzett közös munkáért.

Mint fogalmazott, mivel már leköszönt az elnöki posztról, nem tervez külpolitikai kérdésekben állást foglalni, de most kivételt tesz, mert a francia elnökválasztás nagyon fontos az ország jövője és a közös értékek miatt. Aztán rátért a lényegre.

Csodálom Emmenuel Macron kampányát. Megvédte a liberális értékeket, felismerte, milyen fontos szerepet játszik Franciaország Európa és a világ életében, és mindent megmozgatott, hogy jobb életet teremtsen a franciáknak.

Obama megjegyezte, a napokban lehetősége volt beszélni Macronnal és független mozgalmának tagjaival, ezáltal megismerhette Franciaország általuk elképzelt jövőképét.

Tudom, hogy milyen nehézségekkel néztek szembe, és azt akarom, hogy tudjátok, mennyire szeretném a ti sikereteket. És azt is szeretném ha tudnátok, hogy én Emmanuel Macront támogatom. En Marche! Vive la France!

– zárta beszédét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik