Nagyvilág

Meghalt egy 11 éves fiú, akit annyira megvertek sulijában, hogy amputálni kellett a lábait

Annyira súlyosan bántalmazta a malajziai vallási iskola egyik alkalmazottja, hogy lábai mellett egyik karját is le kellett volna vágni.

Már gyilkosság vádjával nyomoznak a malajziai hatóságok egy vallási iskola 29 éves alkalmazottja ellen, miután belehalt sérüléseibe egy 11 éves kisfiú, akit egy hónapja vert meg – jelentette a helyi sajtó. Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi szerdán, helyi idő szerint délután 2 óra után pár perccel halt meg kórházi ágyán, Johor Baru városában. Ágya mellett ott voltak szülei.

Az egész Malajziát sokkoló eset még március 24-én történt egy Kota Tinggiben található vallási iskolában. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint Thaqifet és 14 másik diákot egy locsolócsővel verte meg az iskola egyik alkalmazottja, büntetésül, amiért zajongtak.

A gyereket március 31-én vitték kórházba, miután erős fájdalomra panaszkodott a lábaiban, és azóta ott volt. Az orvosok előző hét pénteken kénytelenek voltak térdből amputálni mindkét lábát, vérrögök és fertőzések miatt. Attól tartottak ugyanis, hogy a fertőzések átterjedhetnek az életfontosságú szervekre is.

A mesterséges kómában lévő gyermek egyik karjának az amputálását is tervezték. A műtétet szerdán hajtották volna végre, de romló állapota miatt azt el kellett halasztani.

A verést végrehajtó iskolai dolgozót előző hét szombaton helyezték előzetes letartóztatásba, majd azt szerdán újabb három nappal meghosszabbították. A férfit eredetileg a gyermekvédelmi törvények megsértésével gyanúsították, de a fiú halála után az esetet emberöléssé minősítették át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik